8 Ruokailu

Johtajatulilla syödään yhteisistä keittiöistä mutta omilta astioilta, jotka tiskataan ruokailun jälkeen. Ruokailu keittiöissä kuuluu tapahtuman hintaan.

Tulilla on kolme keittiötä (ks. Kartta).

  • Pohjoinen keittiö: tarjolla on laktoositonta liha- sekä kasvisruokaa.
  • Eteläinen keittiö: tarjolla on laktoosittoman liha- sekä kasvisruuan lisäksi myös gluteenittomat ja vegaaniset vaihtoehdot.
  • Erityisruokavaliokeittiö (ERVI): tarjolla on ruokaa kaikille muille erityisruokavalioille.

Syöthän sitä ruokaa, jonka ilmoittautuessasi kerroit!

Kaikki tarjolla oleva liha on kotimaista.

Ohjeet sujuvaan ruokailuun:

  • Siirry ohjelmasta tai työpajasta syömään suoraan lähimpään keittiöösi. Jonojen välttämiseksi ethän jää odottamaan kaveriasi, jonka ohjelma loppuu myöhemmin.
  • Ruokailuun tullessasi pese kädet huolella. Kunnioita jokaisen oikeutta turvaväliin myös ruokalinjastolla jonottaessa.
  • Näytä tapahtumatunnisteesi keittiöväelle, jotka annostelevat ruuan lautasellesi. Pyydä vain sen verran ruokaa kuin jaksat syödä, jotta saamme ruokahävikin pidettyä mahdollisimman pienenä.
  • Huomioithan, että olemme varanneet ruokia ilmoittautumisessa esitettyjen toiveiden mukaan. Syöthän siis sen mukaan, miten ilmoittautuessasi kerroit!
  • Hae ruokajuoma juomapisteeltä, jonka löydät heti ruokalinjaston jälkeen.
  • Kun olet syönyt, käy tiskaamassa astiasi ja pese kätesi huolella. Muista tiskatessakin turvavälit!
  • Aamuvirkkuna vältät todennäköisimmin jonot aamiaisella.
  • Ruokaa saa aina hakea lisää. Ethän kuitenkaan ruuhkauta ruokalinjastoa, vaan annat ensimmäistä annostaan hakevien jonottaa rauhassa.

Viikonlopun menu:

Alta voit lukea viikonlopun menun sekä klikkaamalla lukea tarkemmat tuoteselosteet kaikista annoksista. Jos jokin ainesosa ei sovellu sinulle, voit ruokailla erityisruokavaliokeittiössä.

Perjantai

Päivällinen | 17:00–19:00

Iltapala | 22:00–23:00

  • Riisipiirakka (L), kurkkua, juustoa (L)
  • Valion hedelmäjogurttia (L,G)
  • Sekamehua

Lauantai

Aamiainen | 6:30–9:00

  • Haudutettua kaurapuuroa (kaurahiutale, vesi, suola) (M, VEG) mansikkahillolla, voisilmällä (L)
  • Ruispaloja, juustoa (L), tuoreita vihanneksia
  • Keitetty kananmuna
  • Kahvia, Luomu vihreä Sen Cha tai Luomu Musta kiinalainen tee, sekamehua, kahvi-/kauramaitoa

Lounas | 12:15–14:15

Päivällinen | 17:00–19:00

Iltapala | 22:00–23:00

  • Rouhepaloja, juustoa (L), vihanneksia
  • Elovena-välipalakeksi/ Elovenan pussipuuroa (M,G)
  • Sekamehua

Sunnuntai

Aamiainen | 6:30–9:00

  • Haudutettua kaurapuuroa (kaurahiutale, vesi, suola) (M, VEG) mansikkahillolla, voisilmällä (L)
  • Ruispaloja, juustoa (L), tuoreita vihanneksia
  • Kahvia, Luomu vihreä Sen Cha tai Luomu Musta kiinalainen tee, sekamehua, kahvi-/kauramaitoa

Takeaway-lounas | 12:30–14:00

Gluteeniton/maidoton/vegaani eteläisestä keittiöstä:

Pe

La

  • Gluteenitonta kaurapuuroa (gluteeniton kaurahiutale, vesi, suola) (M, G)
  • Leivän päälle vihannesten lisäksi: smoked flavour slices tai hummus

Gluteenittomat leivät viikonlopun ajan vaihtelevasti: Moilas Gluten-Free Sämpylä tai Moilas Gluten-Free Tumma leipä.

Osallistujan opas