12 Saapuminen ja poistuminen

Kun saavut Evolle…

Ilmoittautuminen tapahtumassa paikan päällä alkaa perjantaina klo 16:00! 

Tässä tärpit sujuvaan saapumiseen:

 • Yhteiskuljetuksella saapuessasi poistu bussista rivakasti ja ota omat varusteesi kantoon ja siirry kohti majoitusaluetta.
 • Pysäköintialueelle saavuttuasi pysäköi autosi liikenteenohjaajien ohjeiden mukaisesti. Kun auto on pysäköity, siirry majoitusalueelle majoittumaan.
 • Etsi itsellesi sopiva telttapaikka jommalta kummalta majoitusalueelta. Pystytä teltta rauhassa.
 • Liikkuessasi tapahtuma-alueella, käytäthän olemassa olevia reittejä (Saukonojantie).
 • Tule iltapalalle klo 18.30-20.30 välisenä aikana.
 • Ilmoittautua voit ennen tai jälkeen iltapalan, vie kuitenkin tavarasi telttapaikalle ennen ilmoittautumaan tulemista.​​​

Tapahtuma-alueella on useita pop up-ilmoittautumispisteitä. Nämä ilmoittautumispisteet ovat auki perjantaina klo 16:00 – 20:30, jonka jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu osallistujien palvelupisteellä. 

Ilmoittautumispisteelle saapuessasi ota tapahtumalippusi valmiiksi ja säädä puhelimesi näytönkirkkaus korkealle QR-koodin lukemisen sujuvoittamiseksi, jolloin autat meitä välttämään jonoja. Näytä QR-koodi lukijaan ja saat tapahtumarannekkeen sekä tapahtumakartan. 

HUOM! Tapahtumaliput lähetetään osallistujille sähköposteihin tapahtumaviikon alussa. 

Huomioithan, että tapahtumaranneke tulee olla ranteessa koko tapahtuman ajan, ja se tulee näyttää tapahtuman tekijöille pyydettäessä. Mikäli et esimerkiksi aistiyliherkkyyden takia voi pitää ranneketta, voit kiinnittää sen esimerkiksi partiohuiviin, kuitenkin näkyvälle paikalle.  

Kuvassa saapumisreitit. Vihreällä bussien reitit ja keltaisella henkilöautoliikenne. 

YHTEISKULJETUKSET 

Yhteiskuljetusten linja-autot, jotka saapuvat alueelle klo 16–18 välisenä aikana, ohjataan Rahtijärventien liikenteenohjauspisteestä maksimissaan 5 linja-auton ryppäissä saattoauton saattelemana tapahtuma-alueelle, jossa purkaminen tapahtuu.  

Yhteiskuljetusten linja-autot, jotka saapuvat klo 18 jälkeen pysäytetään Rahtijärventien reunaan, jossa niiden purkaminen tapahtuu. Tämän jälkeen ihmiset siirtyvät kävellen kohti ilmoittautumispistettä Saukonojantien reunassa olevaa kävelykaistaa pitkin. 

Omalla autolla saapuminen

Tapahtumaan omalla autolla saapuvilta veloitetaan 30 euron suuruinen parkkimaksu. Maksu on autokohtainen. Pysäköintilippu tulee hankkia ennen tapahtumaa verkkokaupasta. Ilman pysäköintilippua, autoa ei päästetä tapahtuma-alueelle. Pysäköinti tapahtuu ainoastaan ennalta määritellyissä parkkipaikoissa, jotka sijaitsevat tapahtuma- alueella. Liikenteenohjaajat ohjaavat autot pysäköintipaikoille, pysäkointialuetta ei voi itse valita. Ajoneuvon pysäköiminen leirialueen läheisyydessä olevien teiden varteen on kielletty.  

Tapahtuman pysäköintialueet sijaitsevat kuudessa eri kohdassa tapahtuma-alueella. Paikoitusalueiden nimet ovat:  

 • LPA-1 Eteläinen kolmio  
 • LPA-2 Etelänlenkki 
 • LPA-3 Puhujaparkki  
 • LPA-4 Pohjoisen huoltokolmio 
 • LPA5 Tuulenpesä  
 • LPA6 Ohjelmamonttu/ tekijäparkki  

AJO OHJEET ALUEELLE  

Hämeenlinnan suunnasta saapuvat 

Aja tietä 10, joka muuttuu Tuulosen kohdalla tieksi 53 kohti Padasjokea. Evolle pääsee Padasjoentieltä kahdesta liittymästä, joista pohjoisempaa käytetään henkilöautoliikenteen osalta. (Navigointi osoitteeseen: Opistontie 361, 16970 Hämeenlinna) Opistontiellä pysäköintimaksut tarkastetaan ja jaetaan tarvittavat ajoluvat, minkä jälkeen liikenteenohjaajat/ järjestyksenvalvojat ohjaavat sinut eteenpäin. Sinulle annetaan ajo-ohjeet sillä hetkellä täytettävälle parkkipaikalle. Huomioithan, että parkkipaikat täytetään ennalta määritellyn suunnitelman mukaisesti.  

 

Padasjoen suunnasta saapuvat 

Aja tietä 53 kohti Hämeenlinnaa. Käänny tieltä 53 Opistontien pohjoisen liittymän kohdalta kohti Evon leirialuetta (Navigointi osoitteeseen: Opistontie 361, 16970 Hämeenlinna). Opistontiellä pysäköintimaksut tarkastetaan ja tarvittavat ajoluvat jaetaan, jonka jälkeen liikenteenohjaajat/ järjestyksenvalvojat ohjaavat sinut eteenpäin. Huomioithan, että parkkipaikat täytetään ennalta määritellyn suunnitelman mukaisesti. Padasjoen suunnasta tulevien kannattaa huomioida, että Arabiantie on muutettu yksisuuntaiseksi idästä- länteen koko tapahtuman ajaksi.  

Ohjeet saattoliikenteelle 

Mikäli tuot tapahtumaa osallistujia tai tavaraa, mutta sinulla ei ole tarkoitus jäädä alueelle, käytä samoja ajo ohjeita kuin edellä on kuvattu. Kun saavut Rahtijärven tiellä liikenteenohjaus pisteeseen, sinulle osoitetaan Rahtijärventien varresta mahdollisimman turvallinen alue, jossa tavaroiden ja ihmisten purkaminen voidaan toteuttaa. Ajathan autosi aivan tien reunaan ja huomioi tiellä samanaikaisesti liikkuvat muut ajoneuvot. Kun ajoneuvo on purettu, jatka Rahtijärventietä kohti pohjoista ja poistu alueelta Arabiantien kautta.  

Polkupyörät

Jos saavut tapahtumaan polkupyörällä, on pyöräpysäköinti järjestetty tapahtuma-alueella. Sähköpolkupyörille on varattu muutamia latauspaikkoja tapahtuma-alueella. Mikäli pyöräilet tapahtuma-alueella tapahtuman aikana, tulee sinulla olla pyöräilykypärä päässä ja pimeän aikana vaalea ajovalo sekä taaksepäin näyttävä punainen perävalo.  

 

Poistuminen

Tapahtumasta poistuttaessa, yhteiskuljetuslinja-autot lastataan leirisuoralla. Yhteiskuljetukset lähtevät leirisuoralta klo 13-15 välisenä aikana etukäteen suunnitellun aikataulun mukaisesti. Kaikkia busseja ei saada mahtumaan leirisuoralle samanaikaisesti, joten varauduthan odottamaan vuoroasi ja tarvittaessa siirtymään oman bussisi lähtöpaikalle. Tarkkaa lähtöpaikkaa tai aikaa ei jokaiselle bussille pystytä ennalta määrittämään. 

Omilla autoilla liikkuvat henkilöt voivat poistua alueelta oman aikataulun mukaisesti. Poistumisen reitin määrittää se, millä parkkipaikalla oma auto on pysäköitynä. Omalla autolla poistuttaessa tulee alla olevan kuvan mukaisia kulkusuuntia noudattaa, eikä liikennöintiä leirisuoran alueella sallita.  

Eteläisiltä paikoitusalueilta LPA-1 ja LPA-2 poistuvat ajoneuvot: 

 • Aja “etelänlenkkiä” eteenpäin, kohti Saukonojantien itäpäätyä. 
 • Jatka matkaa tekniikan varikon ohi kohti Tuulenpesäntietä. 
 • Käänny Tuulenpesäntielle ja huomioi tiellä liikkuvat yhteiskuljetus linja-autot. 
 • Jatka matkaa Tuulenpesäntieltä kohti Arabiantietä, jota pitkin pääset poistumaan tapahtuma-alueelta. 

Tuulenpesäntien paikoitusalueelta (LPA- 5) poistuvat ajoneuvot: 

 • Poistumissuunta on itä- länsisuunta Tuulenpesäntiellä. 
 • Aja Tuulenpesäntietä kohti Arabiantietä. 
 • Muista noudattaa varovaisuutta, sillä yhteiskuljetuslinja- autot liikennöivät samalla tieosuudella. 
 • Poistu alueelta Arabiantien kautta.  

Pohjoiselta paikoitusalueelta (LPA-4) poistuvat ajoneuvot:  

 • Poistu parkkialueelta kohti Arabiantietä itä- länsisuunnassa. 
 • Huomioi alueella liikennöivät yhteiskuljetuslinja-autot. 
 • Poistu alueelta Arabiantien kautta. 

Alla olevassa kuvassa on esitetty karttakuvassa lähtöpäivän ajoreitit. Vihreä viiva kertoo linja-autojen käyttämät tieosuudet ja keltainen viiva kuvaa henkilöautojen pääasialliset kulkuväylät. 

Osallistujan opas